Det's Life
schrijfblok


Waar in verval en aftakeling nog wel enige schoonheid valt te ontdekken, is totale verwoesting alleen maar afschuwelijk. Natuurlijk wist ik dat ze weg moesten, natuurlijk wist ik dat het er raar uit zou zien als ze eenmaal weg waren, maar dat het zo schokkend zou zijn had ik niet verwacht.





Een grote zandvlakte met een wagen van de milieudienst. Ergens een rood huisje, een chemisch toilet voor de bouwvakkers. En verder niets. Helemaal niets. Voor degenen die niet meer weten hoe het ooit was, hier en hier nog even ter herinnering.
Even verderop waren twee Duitsers bezig een vlieger op te laten. Er stond een alarmerend bord dat meldde dat ik me op verboden terrein bevond. Het voelde andersom. Wat doen jullie hier met je terreinwagens en je lelijke chemisch toilethuisje? Een half jaar geleden liep ik op m'n vrije dag het strandhuis binnen en bestelde een koffie. Als de zon scheen zat ik buiten op een van de wankele stoelen, als het regende onder het afdak. Of ik lag met vriendinnen en kinderen op het strand. Transformeerde eerst in rood en daarna bruin, en werd langzaam dronken.
Ik struinde het hele gebied af, dwars door enorme sporen van tractoren en graafmachines. Vond restverschijnselen. Een speeltje, een frietvorkje, en in de bult zand waar eerst het strandhuis stond, lag een gebruikte koffiefilter.
Er stak iets uit die bult. Het bleek een strookje negatieven. Voorzichtig pulkte ik het strookje uit de berg zand. Negatieven van een hond op Blijburg. Het soort hond dat het water in rent en zich dan voor jouw neus gaat staan uitschudden. Een blonde Golden Retriever-achtige geloof ik, maar ik heb niet veel verstand van honden. Hij staat bij de schommel, blij te zijn op Blijburg.





De eigenaar van de hond kan zich melden.

Replies: 5

Leuk stukje. Ook ik verkeer in treurnis. Maar wellicht komen we terug.... Dus houdt hoop..
Overigens is het mijn hond. Hij heet Jonas...
Groet Olivier.
(manager Blijburg)

Leuk stukje. Ook ik verkeer in treurnis. Maar wellicht komen we terug.... Dus houdt hoop..
Overigens is het mijn hond. Hij heet Jonas...
Groet Olivier.
(manager Blijburg)

verrek,
dat lijkt wel een dia

ja het blijft jammer, ook ik ging voor een bak koffie naar de strandtent. gewoon lekker zitten en genieten. ook de kinderen gingen graag. wie weet komt het nog eens verderop.

Ik ben daar een blauwe maandag geweest en het voelde goed. Lekker jezelf kunnen zijn zonder dat je raar werd aangekeken. Jammer dat het er niet meer is.

Sterkte met het verlies!

Eddieman

Voeg een reactie toe

Naam

E-Mail (mag)

Homepage (mag)

Reactie

Powered By Greymatter