Det's Life
schrijfblok


Ojee, ik ben een dag thuis en ik lees gelijk een hype. En ik ga meedoen met die hype! Hieperdehype!
Zij en Hier en Zij ook al waren eerst. Gaat vooral lezen hoe zij typen.

Ik typ in elke geval beroerd.
En ik heb nog wel een officiŽle secretaressenopleiding achter de kiezen. Dus ik heb behalve typen, ook steno geleerd. Van dezelfde persoon, mevrouw Kraak. Echt waar, zo heette ze. En ik kon er niks van en ik wilde helemaal niet blind leren typen en ik had een eigen soort steno ontwikkeld dat veel sneller ging. Maar dat was omdat ik het kende, zei mevrouw Kraak. Als ik De Manier zou leren, zou ik zien dat die toch echt sneller was dat mijn eigen gekrabbel.
Tuurlijk was ik eigenwijs en ging ik van school. Geen diploma en verder belabberd typend door het leven. Mijn geschreven aantekeningen tijdens vergaderingen lijken nog steeds op mijn eigen soort steno en ik kan het gekriebel nog steeds ontcijferen.

Van het typen heb ik spijt. Ik had graag blind getypt. Een paar jaar geleden stelde een wervings-en selectiemevrouw mij voor om alsnog mijn typdiploma te gaan halen. Bij Scheidegger. Ja die, waar mijn typ-collega's het over hebben. Ik heb het niet gedaan, leek me een stomme carriŤre-move. Eigenwijs. Wederom.

Nu zit ik dagelijks achter een toetsenbord en typ me helemaal suf. En verbeter me helemaal suf. Hoe moeier, hoe erger. Leestekens laat ik vaak maar helemaal achterwege. Ik gebruik acht vingers in plaats van tien. Mijn pinken hadden destijds te weinig kracht voor de ouderwetse machines en ze hebben besloten om tijdens mijn getyp iets voor zichzelf te gaan doen.
Sommige woorden kan ik niet in een keer goed typen. Soms zijn dat woorden die ik heel vaak moet typen. Zoals Volkskrant.
Vokrant
Vokskant
Volkanrt
Volkrant
Mijn polsen steken niet recht uit mijn armen maar zwabberen zo'n beetje achter mijn vingers aan. Ik had bijna RSI dus ik ben behalve eigenwijs ook nog eens stom.
Het enige leuke van typen is het geluid. Klikkerdeklakkerdeklikker. Klak. Spatie. Enter.
Klaar.

Replies: 4

Ach wat Scheidegger, je kŠn toch tiepen? Foutloos is overschat! In het hele leven mag je fouten maken en dan met tiepen niet?
Ik kan wel blind tiepen en ook snel maar foutloos niet. En dat geeft niet. Oh, omdat ik het op een tiepmasjien heb geleerd ram ik wel nog immer veel te hard op de spatiebalk. Hehehe, die is altijd als 1e lam! (tenzij ik achter de comp aan de rosť zit.. euh.. affijn!) (bladieblaat)

Het verhaal is uit het leven gegrepen..... ik lees ook vaak een kanrt

Je bent nooit te oud om het felbegeerde Scheidegger-diploma te halen... :-)

Het zij zo! :-)

Powered By Greymatter