Det's Life
schrijfblok


"Beeldhouwer is een speciaal beroep. Je hebt er een speciale opleiding voor gehad, je moet de techniek beheersen. Schrijven, dat doet iedereen, Zeker nu de pc er is. Ik krijg stapel met larmoyante levensverhalen toegestuurd. Hele litanieŰn. Vroeger kreeg ik post van geestelijk gestoorden. Nu veel van vrouwen. Ze zouden een chip in computers moeten inbouwen. Zodra vingers met tranen de toetsen beroeren, moet de zaak blokkeren."

Ach, je hˇeft de zaak natuurlijk niet uit te printen en op te sturen.

Uit: Jan Wolkers
Overzicht van de beeldende kunst van de Nederlandse beeldhouwer, schilder en en schrijver.
ISBN 90-400-9657-0

Overigens is dit een prachtig boek met een goed interview van Paul Steenhuis en mooie foto's. Onder het kopje nuttige boekinformatie staat achter zijn naam (1925 - ) Ik vind dat een nogal lugubere aanduiding van het feit dat iemand nog spinglevend is. Jan Wolkers, geboren in 1925. Punt. En hopelijk nog lang in ons midden.


Replies: 3

Tjee, ik vind jou maar stoer met al dat gemoza´ek! *impressed* Ik zal eens kijken of ik tijd heb om al die stukjes vast te lijmen de komende tijd.

Jawel hoor, dat kan. Eerst dit ding even afmaken en dan, als ik genoeg heb van de tafel (dat is Een Projekt) ws tussendoor nog wel zin in een nummer 20.

durf het bijna niet te vragen maar...kan ik zo'n fijn gemozaiekt deurnummer bij jou bestellen:)?

Powered By Greymatter